El cràter del volcà Santa Margarida situat a Santa Pau (Garrotxa) i inclòs en el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha passat a ser de titularitat pública. La Diputació de Girona i la Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, han aportat els 1,16 milions d’euros per comprar les dotze hectàrees que fins ara pertanyien a uns particulars juntament amb una casa.

L’acord, que ha donat a conèixer el conseller de Territori, Damià Calvet, acompanyat del president de la Diputació, Pere Vila, inclou la cessió de la gestió a l’equip del parc natural que impulsarà actuacions per garantir la fisonomia d’aquest volcà emblemàtic i evitar-ne l’erosió. Calvet ha afirmat que és un ‘orgull com a país’ poder anunciar aquesta compra que ‘suma el mapa PEIN’ i demostra la ‘voluntat de perdurar com a país’. També ha admès alguns reptes que caldrà assumir, com la millora de l’accessibilitat de la zona, alhora que s’ha compromès a recuperar de forma progressiva els nivells d’inversió del parc assolits en els darrers anys.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb