La Generalitat portarà als tribunals la quinzena de detencions que va fer ahir la policia espanyola sense ordre judicial arran d’una investigació per l’ocupació del TGV a Girona durant l’aniversari de l’1-O. Entre els detinguts hi havia un fotoperiodista i els batlles de Verges i Celrà. El govern considera que els fets poden constituir un delicte de detenció il·legal i recorda que l’article 167 del codi penal espanyol castiga totes aquelles detencions que es facin fora de la llei.

D’una altra banda, de l’actuació policíaca també se’n parlarà en la reunió que faran a Madrid la portaveu del govern, Elsa Artadi, el vice-president, Pere Aragonès, amb la vice-presidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. En la reunió volen parlar del diàleg entre Madrid i Barcelona i començar a preparar una cimera entre ambdós executius. Artadi exigirà a Calvo explicacions per la ràtzia de la policia espanyola que la Generalitat considera ‘inacceptable’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb