La Fundació Pasqual Maragall ha presentat un estudi pioner al món que analitzarà el risc estimat de patir demència cinc anys abans de que es desenvolupi en el pacient. La Unitat de Recerca Clínica en Prevenció de Demència posarà en marxa el programa amb 400 persones d’entre 60 i 80 anys que hagin tingut queixes subjectives de memòria i proporcionarà un pla d’acció personalitzada als participants. El director científic del Programa de Prevenció de l’Alzheimer, el doctor José Luis Molinuevo, ha explicat que l’objectiu és ‘estudiar i investigar científicament el coneixement necessari per poder traslladar-lo de forma personalitzada a la població’. L’estudi, que tindrà una durada de 3 anys, es posarà a disposició de les autoritats sanitàries per fomentar la prevenció de la malaltia.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb