El film La forma del agua, escrita i dirigida per Guillermo del Toro inaugurarà el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 2017, segons que ha anunciat aquest dijous l’organització en un comunicat. El festival aixecarà el teló de la seva 50a edició el pròxim 5 d’octubre amb aquest conte fantàstic ambientat en la Guerra Freda de Del Toro, que exercirà de padrí del cinquantenari.

En un inquietant laboratori d’alta seguretat, durant la Guerra Freda, es produeix una connexió insòlita entre dos mons, aparentment allunyats. La vida de la solitària Elisa, treballadora del laboratori, canvia per complet quan descobreix un experiment classificat com a secret. La cinta de Guillermo del Toro està protagonitzada per Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg i Octavia Spencer, i compta amb una banda sonora creada per Alexandre Desplat. El film s’estrenarà a l’Estat al gener del 2018.Amant de les criatures fantàstiques i amic de Sitges, Del Toro va inaugurar el Festival l’any 2006 amb ‘El laberinto del fauno’, tot i que la seva primera visita al certamen va ser el 1993, quan va obtenir el premi al millor guió per ‘Cronos’, la seva opera prima.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]