La fiscalia i les defenses de quatre dels investigats pel cas Pretòria han pactat una rebaixa de les peticions de pena a canvi que reconeixin els fets. Segons que ha explicat la fiscal Ana Cuenca, s’ha arribat a acords amb la defensa de l’ex-càrrec de CDC Macià Alavedra, l’empresari Manuel Carrillo i amb dos dels testaferros de la trama de corrupció urbanística.

El pacte amb la defensa d’Alavedra, per qui la fiscalia demana sis anys i deu mesos de presó per presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències i emblanquiment de capitals, no es farà públic fins el tràmit de conclusions del judici. Ara bé, li reclama que pagui una multa de 10,3 milions d’euros i que retorni els 3,2 milions que s’hauria embutxacat per les comissions.

Tampoc s’ha anunciat la rebaixa de Carrillo, per qui se sol·licitaven tres anys de presó per un presumpte delicte de suborn. Segons el relat de la fiscalia, l’any 2009 Carrillo s’hauria beneficiat de l’amistat amb l’ex-batllede Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz perquè aquest manipulés el concurs per a l’adjudicació del contracte de la neteja del consistori, i que aquest recaigués sobre Limasa tot i que no hagués presentat la millor oferta.

Un dels presumptes testaferros, Philip McMahann, i Glòria Torres, titular d’un compte bancari a Andorra a nom d’Alavedra, han pactat que el delicte d’emblanquiment de capitals continuat se’ls computi com a delicte únic. A efectes pràctics això rebaixarà les penes que demana la fiscalia a sis mesos. El pacte els permetrà evitar l’ingrés a la presó.

Pel que fa a la resta d’acusats, en canvi, la fiscal no ha descartat que, en funció de com es vagi desenvolupant el judici, es puguin sol·licitar noves penes per nous delictes que es puguin considerar a la vista dels fets descrits en el sumari del cas, com ara prevaricació, suborn, falsedat documental o frau a l’administració pública.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]