La fiscalia general de l’estat demanarà que s’arxivi la denúncia de la Generalitat contra els responsables dels interrogatoris de la Guàrdia Civil als càrrecs del govern i funcionaris d’aquests  darrers dies. Segons que han explicat fonts de la fiscalia a l’ACN, s’argumentarà que la denúncia no està justificada i que és una actuació ‘desmesurada’.

La denúncia, presentada dissabte passat pel govern, es dirigeix no solament contra els guàrdies civils autors dels interrogatoris sinó també contra qualsevol persona que, per la seva relació directa amb els fets, hagués col·laborat de manera activa i conscient en la comissió dels delictes detallats.

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull, va alertar que les accions de la Guàrdia Civil podien ser constitutives de cinc delictes greus, concretament, de delictes contra els drets individuals, d’obstrucció a la justícia, d’usurpació d’atribucions, de falsedat en document oficial i de violació de secrets.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]