Olot és una ciutat amb una llarga tradició d’elaboració d’embotits i per això és un dels millors indrets del país on fer-hi una fira especialitzada. A la Fira de l’Embotit d’enguany hi participen més de 65 elaboradors, hi ha un espai destinat als formatges i a les cerveses i es fan desenes d’activitats gastronòmiques relacionades amb els productes derivats del porc. A més aquest any la sobrassada de Mallorca és el producte convidat i tindrà un espai destacat a la fira, que es fa durant tot el cap de setmana al passeig d’en Blai.

Però la Fira de l’Embotit va més enllà de ser un mer mercat on es venen els productes artesanals d’elaboradors vinguts de tot el país i també ofereix un bon reguitzell d’activitats completaries. Per un costat fa difusió del procés d’elaboració dels embotits amb demostracions de l’especejament del porc, tallers infantils per aprendre a fer botifarres i un concurs d’embotits casolans. I per l’altre n’explota totes les possibilitats amb degustacions i tallers de maridatge de la mà del col·lectiu Cuina Volcànica i del cuiner Pep Nogué.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]