Diumenge Valls acollirà la gran festa de la calçotada, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de la vila d’un marcat tipisme i bullícia. La jornada compta amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb aquesta menja: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors, d’elaboració de salsa romesco i de menjar calçots i altres degustacions.

A Valls, des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació i per això la ciutat és coneguda com la capital del calçot. La calçotada, un àpat protagonitzat pel calçot, la seva salsa i els seus complements, mou cada temporada centenars de persones entre els mesos de novembre i abril i constata l’arrelament d’aquest fet gastronòmic tan típic i popular.

Ara bé, de calçotades se’n poden fer a molts indrets però segons diu la tradició una bona calçotada ha de tenir com a teló de fons la serralada de Miramar, com a escenari una masia vallenca i com a platea, la ciutat de Valls.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]