La família Franco es va acollir a l’amnistia fiscal impulsada per l’ex-ministre d’Hisenda espanyol Cristóbal Montoro per regularitzar 7,5 milions d’euros el 2012, segons que publica VozPópuli. Els diners, fins aquell moment no declarats, són de Montecopel, una empresa administrada per Francisco Franco Martínez-Bordiú, un dels néts del dictador.

Montecopel, societat fundada el 1989 i dedicada al lloguer d’immobles, es va acollir a l’amnistia per regularitzar ‘rendiments obtinguts a l’estranger’. El govern del PP, en el primer mandat de Mariano Rajoy, va aprovar l’amnistia fiscal durant un dels pitjors moments de la crisi econòmica. En el decret 12/2012 s’estipulava que la declaració de diners ocults només tindria una tributació del 10%.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb