El conflicte obert entre l’Ajuntament de Bellreguard (la Safor) i la delegació del govern d’Espanya al País Valencià per la retolació en català acabarà als tribunals. La delegació del govern espanyol ha comunicat que havia donat instruccions a l’advocacia de l’estat perquè aplegués tota la documentació i presentés un recurs contenciós administratiu amb la finalitat d’obligar l’Ajuntament de Bellreguard, mitjançant resolució judicial, a incloure el castellà en els senyals de trànsit del nucli urbà.

L’ajuntament, de Compromís, es va negar a canviar-los apel·lant a un reglament municipal que dóna preeminència al català com a llengua pròpia. Fa unes setmanes es va fer una concentració de veïns per exigir de mantenir la retolació en català.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb