La cuina de la Neus: Sopa torrada amb mandonguilles

Ara que el fred ha arribat i no el recordàvem, Neus Cuscó ens proposa una sopa reconfortant que ja feia la seva àvia

VilaWeb
Montserrat Serra
16.01.2016 - 09:25
Actualització: 16.01.2016 - 10:25

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:
(per a 6 persones)

Per a la sopa:
1 litre i 1/2 d’aigua
pa torrat
1 ceba grossa
1 tomàquet petit
un grapat d’avellanes torrades

Per a les mandonguilles:
250 g de carn picada, meitat de porc meitat de vedella
1 ou
sal, pebre i un polsim de canyella
una molla de pa mullada amb llet i escorreguda
all i julivert
farina
oli

Elaboració:
Es fa un sofregit de ceba i tomàquet.

Es posa l’aigua a bullir i quan bull se li tira el sofregit, el pa torrat i les avellanes. Es tanca el foc i es tritura.

Mentrestant s’hauran fet les mandonguilles: barrejarem la carn amb l’ou sencer, el pa remullat, una mica d’all i julivert, la sal, el pebre i un polsim de canyella. Un cop ben barrejat, muntarem les mandonguilles de mida petita. Les enfarinarem i les fregirem.

Les mandonguilles s’afegiran a la sopa i tot plegat ho farem bullir uns deu minuts. I ja podrem servir la sopa.

Explica la Neus Cuscó que aquesta sopa és bona també feta amb brou de verdures, de pollastre o una mica d’escudella barrejada amb aigua. Diu que és una recepta molt antiga, que li ve de la seva iaia, que queda molt bona i és molt reconfortant.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies