La cuina de la Neus: Quiche Lorraine

  • La cuinera Neus Cuscó ens proposa una coca salada

VilaWeb
Montserrat Serra
16.04.2016 - 02:00

Ingredients:

Per a la pasta brisa:
200 g farina
100 g mantega
1 ou
1 cullerada sopera de llet
una mica de sal

Pel farciment:
5 porros tallats molt petits
4 ous
oli
, mantega
18 cuetes de llagostí
(també es pot fer amb 200 g de pernil dolç)
100 g formatge ratllat
1 ampolleta de nata
sal i pebre

Elaboració:
Per fer la pasta brisa, s’agafa la farina i es col·loca en forma de volcà. Al mig s’hi posa l’ou sencer, la sal, la mantega i la cullerada de llet. Es va pastant a sobre del marbre amb les mans. Amb el corró s’ha d’estirar. Es col·loca en un motlle rodó baixet, untat amb mantega. (Si teniu poc temps, també podeu comprar al supermercat la pasta brisa feta.)

En una paella, amb una mica d’oli i una mica de mantega, se sofregeixen els porros, a foc baix, uns vint minuts. Quan són cuits, es barregen amb els ous batuts, la crema de llet, una mica de sal i una mica de pebre. El farcit es posa dins del motlle de pasta brisa i per sobre s’hi tira el formatge ratllat. Ho enfornem a 180 graus, de 18 a 20 minuts. Cinc minuts abans hi afegim les cuetes de llagostí (també poden ser cues de gamba), que haurem passat per la paella amb una mica d’oli.

La quiche sencera.
La quiche sencera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any