La cuina de la Neus: Pèsols del Maresme amb salsitxes i pernil

  • Són tan exquisits, que Carme Ruscalleda els anomena «caviar verd»

VilaWeb
Montserrat Serra
23.04.2016 - 02:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
700 g de pèsols desgranats
6 salsitxes
50 g pernil serrà a trossets
2 cebes tendres
mig manat d’alls tendres
sal, pebre, oli
una cullerada de farina
una fulleta de llorer
una mica de farigola
unes fulles de menta fresca
un gotet de vi blanc
brou de verdures

Elaboració:
En una cassola amb oli hi posem les salsitxes a trossets petits i també el pernil. Després hi posem la ceba tendra picada i els alls tendres també picats. Un cop quedi tot sofregit, hi tirarem una cullerada de farina i tot seguit el gotet de vi blanc. Hi donarem un parell de voltes i hi afegirem els pèsols.
Posarem una mica de brou, que no cobreixi, i farem bullir els pèsols a foc suau, amb les herbes, el pebre i la sal. Ho deixarem coure fins que els pèsols siguin tous. Amb els pèsols la cocció dura al voltant d’uns vint minuts a mitja hora.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any