La cuina de la Neus: Amanida de favetes

  • Per a les últimes faves de la temporada, però han de ser petites

VilaWeb
Montserrat Serra
04.06.2016 - 02:00
Actualització: 04.06.2016 - 09:34

Ingredients:
700 g favetes pelades tipus «baby»
50 g pernil serrà
uns quants tomàquets «cherry»
1 ceba tendra
mig pebrot verd
1 pebrot vermell petit
1 manat de menta
1 paquet de créixems
una vinagreta feta d’oli d’oliva, sal, vinagre i pebre

Elaboració:
Bullirem les favetes, que han de ser petites, uns quinze minuts. Les escorrerem i les refrescarem amb aigua freda. Les col·locarem en una safata, on hi haurem posat uns quants créixems a sota. A sobre les favetes posarem els pebrots de dos colors, la ceba filetejada petiteta i els tomàquets «cherry» oberts per la meitat. A sobre de tot hi escamparem el pernil a taquets ben petits. Ho amanirem amb la vinagreta i ja podrem servir l’amanida, tot i que una mica fresqueta encara és més bona (la podem col·locar deu minuts o un quart d’hora dins de la nevera).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor