A mesura que s’acosten les eleccions autonòmiques, creix la tensió entre els socis del Botànic. Un dels punts crítics és a la conselleria d’Hisenda, dirigida pel socialista Vicent Soler, que ha de quadrar l’últim pressupost del Botànic abans de les eleccions. Però l’enfrontament no és tan solament per les partides, sinó per una promesa pendent de l’acord del Botànic: la transformació de l’Institut Valencià d’Administració Tributària (IVAT) en una agència tributària valenciana, és a dir, un ens valencià gestor i recaptador de tributs propis i cedits independent de l’agència estatal.
El decret per a la creació d’aquest departament, impulsat per la Secretaria d’Hisenda, amb Clara Ferrando, de Compromís, al capdavant, es va congelar fa mesos precisament pel recel del sector socialista d’Hisenda.
L’últim revés a la creació de l’agència ha arribat des de la sots-secretària de la Conselleria d’Hisenda mateix, que ha frenat tant el canvi de nom d’IVAT en Agència Tributària Valenciana com el fet que pugui comptar amb personal laboral propi. L’aturada l’ha ordenada Zulima Pérez, que va arribar al càrrec a proposta del PSPV. Pérez ha refusat les al·legacions presentades pel director general de Tributs i Joc i director de l’IVAT, Eduardo Roca.
La del canvi de nom i la del personal no han estat les úniques al·legacions desestimades. Tampoc no se n’ha acceptat una per a modificar l’esborrany de l’avantprojecte de la llei de mesures abans no ho aprovés el Consell. L’objectiu era modificar una disposició addicional de la llei de funció pública per incloure-hi la creació d’un nou cos superior tècnic d’inspectors de tributs.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb