El Cirque Rouages serà l'encarregat d'obrir el teló

La Fira del Circ omple, aquest cap de setmana, els carrers de la Bisbal d’Empordà d’espectacles de cabaret, trapezi, clown, aeri i malabars, entre més disciplines. Enguany, s’ha posat especial èmfasi en la creació contemporània mantenint també les propostes per a un públic familiar. El teló s’obre divendres a les deu de la nit amb el Cirque Rouages i el seu espectacle Sodade, una faula poètica que combina el funambulisme, l’acrobàcia i la música. Al voltant d’un cable infinit, quatre cossos en equilibri faran ressò dels sentiments contradictoris de l’exili a la plaça del Castell.

De les vint-i-nou companyies convidades, prop de la meitat són catalanes. Pel que fa a les propostes internacionals, gairebé totes són de l’estat francès, excepte una companyia procedent d’Israel. Entre aquestes propostes, destaquen noms com Cirque Exalté, amb un muntatge d’acrobàcies arriscades a ritme de rock i Collectif, La Basse Cour, amb un espectacle a tres bandes i una bàscula de fusta com a protagonista. Així mateix, l’Ateneu Popular 9 Barris & Vavel Circus interpretaran Garbuix, un espectacle amb perxa xinesa, verticals, equilibris, trapezi, bicicleta acrobàtica clown i humor. El tancament de l’edició es farà amb un espectacle visual, poètic i integrador de la (CIA)3 a la plaça del Castell.

Les màximes d’aquesta fira són prioritzar la qualitat per damunt de la quantitat d’espectacles. Per això opten per una programació satisfactòria per a tots els públics però que també sigui atraient per als artistes. Després de vint-i-dos anys, els organitzadors tenen clar que cal mantenir l’esperit fundacional del festival i ser una plataforma d’exhibició i difusió de les arts de carrer per a fer arribar la cultura a tothom.

La majoria d’espectacles són de franc. Els que són de pagament serveixen per a recollir fons econòmics que ajuden a finançar l’esdeveniment popular.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb