L’assemblea de la comunitat educativa, Assemblea Groga, es manifestarà aquest diumenge al migdia a la plaça Universitat de Barcelona en defensa de l’educació pública i democràtica, per exigir una inversió educativa del 6% del PIB i contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Segons el manifest difós per l’assemblea, la comunitat educativa considera ‘urgent’ obrir el debat sobre la inconveniència de la doble xarxa, ‘el principal factor que causa la segregació escolar’ a Catalunya.

Segons el seu parer, és necessari un pacte nacional contra la segregació escolar que bandegi progressivament la doble xarxa del sistema educatiu, sense que s’hagi d’apuntalar amb diners públics l’ensenyament privat-concertat.

Així mateix, la manifestació vetllarà per ‘recuperar la democràcia als centres’ demanant la retirada del Decret de direcció i de plantilles, desobeir la Lomce i obrir un autèntic debat educatiu.

Sobre l’aplicació del 155, ha assegurat que aquest pot suposar que les competències en educació passin a ser controlades directament per l’estat espanyol; així mateix, el manifest lamenta acusacions com la del ministre d’Educació espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en afirmar que ‘els docents adoctrinen i manipulen la història a les seves classes’.

Per a l’assemblea, aquestes acusacions atempten greument contra la dignitat professional i personal de tot el professorat: ‘Caldrà donar una resposta massiva i democràtica a un estat que criminalitza i difama tots aquells que lluiten dia a dia per aconseguir una escola lliure’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb