El conseller de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, i la coordinadora d’activitats de la plataforma Castelló per la Llengua, Maria Nebot, han presentat avi els actes commemoratius del 85è aniversari de les Normes de Castelló. La commemoració reivindicarà un espai comunicatiu propi amb l’obertura immediata de les emissions de ràdio i televisió d’À punt i la recuperació del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio amb el lema ‘Sense senyal, no sense veu: volem ja À Punt i TV3!’

Garcia ha explicat que fa sis anys Castelló per la Llengua es va constituir i va començar a fer actes per a commemorar les Normes de Castelló pel que significa per a la unitat de la llengua catalana. Els actes centrals seran dissabte 16 de desembre amb una fira d’entitats que comptarà amb paradetes informatives i diversos tallers de cultura popular.

Hi participaran una trentena de col·lectius i hi haurà activitats d’animació infantil, un dinar popular i actuacions musicals, a més d’una concentració amb muixerangues i la lectura d’un manifest. Abans, però, hi haurà conferències prèvies sobre l’espai comunicatiu i una exposició sobre Prudenci i Aurora Bertrana al Casal d’Acció Cultural del País Valencià, entre el 4 i el 15 de desembre.

Les Normes de Castelló, aprovades el 1932, són un total de trenta-quatre regles ortogràfiques que van acordar-se per a dotar la llengua d’un sistema ortogràfic unitari. Ho van promoure diverses entitats i personalitats del món cultural i polític del País Valencià de l’època.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]