La CIA considera que el govern rus va interferir en les eleccions a la presidència dels EUA per ajudar al republicà Donal Trump a guanyar-les, segons que informa el Washington Post. L’agènca d’intel·ligència ha identificat diversos individus amb connexions amb el govern de Moscou que van subministrar presumptament a Wikileaks milers de correus electrònics piratejats del comitè nacional del Partit Demòcrata, entre els quals uns quants del cap de campanya de Hillary Clinton, John Podesta.

El diari nord-americà afirma que aquests individus són ‘actors coneguts de la comunitat d’intel·ligència’ i que van formar part d’una operació més extensa per a impulsar Trump i perjudicar les possibilitats de Clinton d’arribar a la Casa Blanca.

‘L’avaluació de la comunitat d’intel·ligència és que l’objectiu de Rússia era afavorir un candidat per damunt de l’altra; ajudar Trump a sortir elegit’, ha explicat un dels alts càrrecs esmentats. ‘És una opinió de consens’, ha afegit.

Durant aquests últims mesos, el president sortint, Barack Obama, ha estat debatent com respondre les presumptes intrusions per part de Moscou, i la Casa Blanca ha expressat la seva preocupació per l’escalada de tensió amb Rússia.

L’equip de campanya de Trump ha negat aquestes informacions, mitjançant un comunicat en què han afegit que els qui afirmen això ‘són els mateixos que van dir que Saddam Hussein tenia armes de destrucció massiva’, en referència a la CIA.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb