vaga balaña

La CGT ha convocat una vaga als teatres del Grup Balañá –Teatre Tívoli, Teatre Coliseum, Club Capitol i Teatre Borràs– de Barcelona el 31 de desembre i l’1 de gener per protestar per ‘l’existència de contractes laborals fets en frau de llei per haver-se atorgat sota modalitat de fixos discontinus en lloc de fixos’.

En un comunicat, el sindicat ha informat que també s’aturaran per ‘la vulneració dels salaris mínims i les condicions de treball’ establertes en el conveni de locals d’espectacles públics de Catalunya.

La CGT, que ha indicat que les entrades per a aquests dies estan pràcticament esgotades, ha acusat el Grup Balañá de vulnerar el seu dret a vaga i ‘instrumentalitzar les companyies per contractar a través d’aquestes treballadors aliens a l’empresa per substituir els vaguistes’.

El sindicat ha fet una denúncia a Inspecció de Treball de la Generalitat ‘perquè posi els mitjans suficients per evitar aquesta vulneració del dret de vaga’.

També ha informat que la Delegació de la Conselleria de Treball de la Generalitat a Barcelona ha convocat un acte de mediació entre les parts aquest dilluns a la seva seu del carrer Albareda per mirar d’arribar a una solució del conflicte.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb