La Nit de Santa Llúcia d’enguany es farà el 15 de desembre al pavelló poliesportiu de Virrei Amat, al districte barceloní de Nou Barris. La tria del lloc respon a la voluntat d’homenatjar les lluites veïnals, perquè és un districte que ha guanyat drets gràcies a la mobilització popular.

Durant l’acte es lliuraran set guardons. El premi Sant Jordi de novel·la, el Mercè Rodoreda de contes i narracions, el Carles Riba de poesia, el premi de comunicació –que durà el nom de Muriel Casals–, el guardó Internacional J. B. Cendrós, el Josep M. Folch i Torres de novel·la per a nois i noies i el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil.

Una novetat d’enguany serà que s’anunciaran els finalistes del premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’any en català. Segons que ha informat l’entitat, l’empresonament del president, Jordi Cuixart, i la situació política de Catalunya marcaran la vetllada literària.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]