Fotografia: La Reppublica

La justícia italiana ha alliberat aquest vespre la capitana del Sea Watch 3, Carola Rackette, que romania sota arrest domiciliari des de dissabte, quan fou detinguda per la policia quan el vaixell de rescat humanitari va entrar al port de Lampedusa amb quaranta migrants rescatats al Mediterrani, contra la voluntat de les autoritats italianes.

Segons que informa La Reppublica, la jutgessa ha descartat el delicte de resistència i violència contra un vaixell de guerra perquè va ‘complir un deure’, salvar vides al mar. La decisió és un revés contundent contra el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, que havia celebrat eufòricament la detenció de Rackete. Ha anunciat que vol expulsar-se d’Itàlia, però la decisió l’hauria de validar la justícia.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.