ACN Barcelona .- El govern ha nomenat aquest dimarts Jusèp Maria Boya i Busquet com a nou director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Nascut a Les (Vall d’Aran) el 1960, actualment és director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, especialitzat en Història Medieval, i és membre del cos de conservadors de museus de la Generalitat des de l’any 1988. Ha estat director del Musèu dera Val d’Aran, cap de l’Àrea de Gestió Museogràfica del Museu d’Història de Catalunya i, posteriorment, responsable del projecte del Museu Nacional d’Història, Arqueologia i Etnologia de Catalunya. També havia estat el director del Museu d’Història de Catalunya.

Va cursar estudis de museologia i conservació i de gestió del patrimoni cultural a la Universitat de Mont-real (Canadà). Abans de dirigir el Museu d’Història de Catalunya va ocupar el càrrec de cap del Servei de Museus i de protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb