El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha respost avui a les nombroses demandes que arriben a la institució perquè assumeixi un paper de mitjancera entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol. En una compareixença a la Universitat de Luxemburg, Juncker ha dit que la Comissió no podia fer de mitjancera perquè només ‘una de les dues parts’ se li ha adreçat, de manera que ha deixat clar que el govern espanyol no li ha demanat res.

Ha afegit que si ell o el president del Consell Europeu acceptessin la mediació crearien ‘el caos’ a Europa. A més, s’ha oposat a la independència perquè –ha dit– no vol una Europa ‘amb noranta països’. Ho ha explicat així: ‘Si permetem, encara que no sigui cosa nostra, que Catalunya s’independitzi, també ho faran uns altres després i això no m’agrada. No vull una Unió Europea que d’aquí a quinze anys sigui formada per noranta països, seria impossible.’

També ha revelat que ja fa temps que va demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que prengués iniciatives perquè la situació ‘no es descontrolés’.

Ha fet aquestes declaracions en alemany i fins i tot ha fet broma dient que triava aquest idioma perquè ‘no ho entengui ningú a Catalunya’.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb