Julia Sevilla Dret Constitucional 7-11180645

El Patronat Lluís Guarner, presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha acordat concedir, per unanimitat, el seu premi anual a Julia Sevilla Merino per ‘els seus mèrits professionals en l’àmbit dels drets consitucionales i la seua reconeguda trajectòria social a favor dels drets socials, dels moviments culturals i polítics que afavoreixen les polítiques d’igualtat i de promoció social de les dones’.

La valenciana Julia Sevilla va estudiar Dret en la Facultat de València, en la qual es va llicenciar en 1962 i va realitzar el seu doctorat. Va ser professora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració des de 1980 i en 1983 va ser nomenada lletrada de les Corts Valencianes.

Fundadora i presidenta de la Federación de Mujeres Progresistas del País, del País Valencià, i és fundadora i presidenta de la Red Feminista de Derecho Constitucional. El seu treball investigador s’ha desenvolupat dins dels drets de la dona i la igualtat de gènere. Ha impartit nombrosos cursos, conferències, seminaris en universitats.

Des de la Conselleria de Cultura subratllen que Julia Sevilla ‘ha creat una nova forma de pensar i actuar en l’àmbit acadèmic que respon els principis democràtics de donar participació a les dones en condicions d’igualtat’.

El premi s’entregarà a la primavera en un acte acadèmic en la Biblioteca Valenciana. El Patronat Lluís Guarner concedeix cada any un premi que porta el seu nom i que està dotat amb 15.025,30 euros, la finalitat dels quals és reconéixer la creació i traducció literàries en el camp de les humanitats, i aquest pot recaure en autors amb especials vincles amb el País Valencià

L’escriptor valencià Lluís Guarner va instituir com a hereva dels seus béns, a benefici d’inventari, la Generalitat Valenciana, la qual ha de destinar el producte d’aquests béns a l’establiment d’un premi, pensió o beca de finalitat cultural que ha de portar el nom de Lluís Guarner. Per a realitzar les voluntats de l’escriptor, es va crear un patronat que aprova les bases i realitza la convocatòria del premi.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb