El jutjat penal número 1 de Manresa ha condemnat el president del partit d’ultradreta Som Identitaris i regidor de Plataforma Vigatana a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, a dos anys de presó i dos anys d’inhabilitació per a càrrecs públics per haver amenaçat i vexat un  menor d’edat militant d’Arran Vic. Així doncs, el fundador i ex-president de Plataforma per Catalunya no podrà presentar-se a les eleccions municipals del 2019. No obstant això, la condemna no és ferma i Anglada encara hi pot presentar recurs.

L’organització juvenil Arran ha anunciat la condemna a Twitter:

Vegeu la sentència a continuació:

Els fets es remunten al 2013, quan Anglada va coaccionar Arnau Comajoan amb  missatges ‘atemoridors’, segons l’acusació. L’implicat va declarar que havia sentit ‘por i angoixa’ pels comentaris del polític ultradretà. Anglada també s’haurà de fer càrrec de les despeses processals i d’una multa de 3.000€.

Entre els missatges que Anglada va dirigir al jove, hi ha aquest piulet en què l’ex-dirigent de Plataforma de Catalunya s’adreçava al Casal Tramuntana, organització d’extrema dreta, per fer-li saber que ‘sempre és bo seguir perroflautes‘ com el fill del periodista Josep Comajoan.

L’organització juvenial Arran ha celebrat la sentència a les xarxes socials.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]