Joan Subirats Ada colau

El comissionat de cultura de l’ajuntament de Barcelona, ​​Joan Subirats, serà el número dos d’Ada Colau en la seva llista de BComú amb la qual la batllessa buscarà revalidar la victòria en les eleccions municipals del 26 de maig.

Segons han explicat fonts de l’entorn de Colau a Europa Press, la batllessa va oferir a Subirats acompanyar-la en la cursa electoral com a número dos i el comissionat ha acceptat, encara que ni l’ajuntament ni el partit han volgut confirmar-ho.

Subirats ocupa així el lloc que en les eleccions de maig de 2015 va situar a Gerardo Pisarello en la primera tinença d’ajuntament, mentre Pisarello ha iniciat ara la seva carrera en les eleccions europees guanyant les primàries del partit.

Les mateixes fonts han concretat que Colau està preparant una llista ‘amb molta força, que representi l’espai en les diverses àrees’ i que fa una aposta clara per la cultura situant en el número dos de la seva candidatura al comissionat d’aquesta cartera.

Joan Subirats
Subirats, el qual havia impulsat la plataforma Guanyem Barcelona – origen de BComú -, és comissionat de cultura des del 17 de novembre de 2017: en la seva presentació va assegurar donar continuïtat als projectes de l’àrea i va prometre treballar perquè la cultura ajudi a la cohesió social, una cosa que va compartir amb la batllessa, que el va descriure com un home d’esquerres i progressista amb una gran capacitat de diàleg.

És l’ideòleg de la primera biennal barcelonina de pensament, filosofia, arts vives, a l’estil del Festival de Filosofia de Mòdena (Itàlia), que la capital catalana va estrenar l’octubre de 2017: ‘Situarem en el carrer els grans debats de la cultura, el pensament i el canvi d’època’, va dir en presentar el festival.

Trajectòria universitària
És professor de Ciències Polítiques i investigador i director del Programa de Doctorat de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i els seus àmbits de recerca inclouen: anàlisi política, innovació democràtica, participació pública i govern local i regional .

Ha estat professor visitant a la Universitiy of California, a Berkeley, al CIDE-Mèxic, a la New York University, a la Università de Roma i Distingit professor visitant de la Càtedra Príncep d’Astúries a la Georgetown University.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.