L’eurodiputat Jean-Marie Le Pen, fundador del Front Nacional francès i exclòs recentment del partit, s’ha incorporat ara al partit europeu neofeixista Aliança per la Pau i la Llibertat (APL), que agrupa partits d’ultradreta com l’espanyola Democràcia Nacional, la italiana Força Nova, el Partit Nacional Demòcrata d’Alemanya i el Partit dels Treballadors per la Justícia Social txec, entre d’altres.

‘Donem la benvinguda a Jean-Marie Le Pen en un moment de canvis revolucionaris a Europa – el nostre guia i líder per les futures lluites i victòries’, diu l’APL en un comunicat. Le Pen es va presentar com a candidat del Front Nacional francès i, per tant, formava part del grup polític Europa de les Nacions i les Llibertats (ENL). Un cop adherit a l’APL Le Pen passa a ser eurodiputat no adscrit perquè no són prou membres per a conformar grup propi.

El fundador i antic president del Front Nacional francès va ser exclòs del partit per la seva filla, Marine Le Pen, per la contínua negació de l’holocaust jueu. Ara fa un mes, li van retirar la presidència d’honor del Front Nacional francès en un congrés del partit ultradretà.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.