Esquerra Unida i el Partit Comunista d’Espanya (PCE) s’han querellat al Tribunal Suprem contra Joan Carles I i la seva ex-amant Corinna zu Sayn-Wittgenstein per tretze delictes, entre els quals hi ha constitució de grup criminal, tràfic d’influències, suborn o frau. Han fet pública la querella just el dia que es commemoren els quaranta anys de la constitució espanyol. En els actes oficials, que es fan al congrés, Juan Carlos I compartirà tribuna amb Felip V i Letizia. La querella es va presentar dimecres però s’ha fet pública avui.

Des del mateix congrés, el portaveu d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha confirmat que s’ha presentat la querella. ‘Alguns dels actors que s’asseuran avui a donar lliçons de democràcia tenen la sospita de la corrupció que s’ha d’investigar’, ha manifestat, lamentant que la cambra no ha tirat endavant la comissió d’investigació que la seva formació -entre d’altres- reclamava.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb