L’advocat Gianmarco Negri s’ha convertit en el primer batlle transsexual d’Itàlia després de la seva victòria en les eleccions locals de Tromello (Llombardia), una ciutat del nord del país que tradicionalment ha votat la Lliga Nord, del Ministre de l’Interior, Matteo Salvini.

Negri encapçalava una llista d’esquerres que ha assolit el 37,5% dels vots. El candidat de la Lliga, en canvi, ha obtingut un 25,8%, encara que el partit ha aconseguit el 53% dels sufragis al mateix poble en les eleccions al Parlament Europeu.

El Ministeri de l’Interior va confirmar la victòria de Negri. ‘Sempre m’he sentit un home i tinc el valor per a, amb vàries operacions, trobar-me a mi mateix d’una vegada per totes’ ha declarat el batlle al diari ‘Il Corriere della Sera’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb