Vaga Intersindical 21 febrer

La Intersindical-CSC ha obtingut un resultat molt important a les eleccions sindicals de personal tècnic i administratiu de la Generalitat de Catalunya. El sindicat republicà ha passat de 4 delegats a 35, i ha empatat en la primera posició en nombre de delegats amb la IAC-CATAC.

Gràfic extret de @I_CSC

La Intersindical ha presentat candidatures als serveis centrals i a les quatre delegacions territorials. En canvi, el 2015 només s’havia presentat als serveis centrals i a Barcelona.

El sindicat ha tingut una estreta col·laboració amb les ADIC (Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes arreu de la Generalitat) i ha estat un fet clau la visibilitat que va obtenir amb la convocatòria de les vagues generals, com el 3 d’octubre i el 8 de novembre de 2017 i, darrerament, el 21 de febrer proppassat.

La primera força, el sindicat IAC-CATAC, és també un sindicat sobiranista, que va donar suport a la vaga general del 21 de febrer i ha demanat l’alliberament dels presos polítics i el respecte a la voluntat del poble català. Entre tots dos sindicats, han passat del 29% al 46%.

La UGT i CCOO han passat d’un 48% dels delegats el 2015 a un 37%, un descens que s’afegeix al de les darreres eleccions, perquè el 2010 havien obtingut el 64% dels delegats.

Aquestes són les primeres eleccions del cicle d’eleccions sindicals a l’administració catalana. La setmana vinent, el dia 11, podran votar els 16.000 mossos d’esquadra i el 12, els treballadors del sector de l’ensenyament no universitari (80.000). Finalment, els dies 26 i 27 votarà el personal de la sanitat pública (80.000).

El creixement dels sindicats republicans es mesura a les urnes

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb