Bernat Hosta, un home que dilluns volia agafar un vol a l’aeroport de Barcelona, ha explicat que fou denunciat per un guàrdia civil quan va voler-lo ajudar a comunicar-se amb un viatger rus. El cas s’ha fet viral aquestes últimes hores a WhatsApp i més xarxes socials.

VilaWeb s’ha posat en contacte amb Hosta, que ha explicat que va veure una discussió elevada de to entre l’home rus i l’agent, que provava de dir-li en castellà que no podia passar un patinet per l’arc de seguretat, però que no s’entenien perquè l’agent no sabia parlar anglès.

Quan Hosta va interessar-se per la situació del viatger rus, va rebre la recriminació del guàrdia civil, que va demanar-li la documentació i se’l va endur a les dependències policíaques de l’aeroport. ‘Em va dir que perdria el meu vol pels seus collons’, explica. Hosta havia de volar a Londres, però efectivament no va poder agafar l’avió perquè la tramitació de la denúncia va durar dues hores.

El denunciat creu que l’agent es va sentir en una situació ridícula perquè no podia comunicar-se amb el viatger en anglès. Segons Hosta, l’actitud del guàrdia civil era agressiva, tan verbalment com en la gesticulació.

Ell mateix va explicar-ho a Facebook.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]