ACN Barcelona.-La multinacional Ikea tindrà una botiga al centre de Barcelona, segons ha anunciat la seva consellera delegada a l’Estat, Petra Axdorff, en una presentació celebrada aquest dimecres a matí.

Fonts de l’empresa han confirmat que la capital catalana és una de la trentena de ciutats escollides per tirar endavant un canvi d’estratègia comercial, d’una companyia que acostumava a situar els seus establiments en grans espais als afores de les ciutats. D’aquesta manera, Ikea, apostarà per “posar el focus” en les urbanitzacions i per explorar nous formats com ara les botigues urbanes. De moment, la companyia encara no ha aclarit ni quan ni on es realitzarà l’obertura del nou establiment barceloní. Amb més d’acostar-se “més” als clients, amb aquesta mesura, la companyia vol impulsar la venda en línia i tenir més punts de distribució.

En la mateixa roda de premsa, Ikea ha presentat la facturació del seu últim exercici fiscal, que va arribar a la xifra de 1.497 milions d’euros, unes dades que mostren un creixement d’un 2,1% més respecte a 2017 però, alhora, un alentiment respecte l’any anterior, quan les vendes van créixer fins a un 5,8%. Per territoris, Andalusia, Catalunya i Madrid són les comunitats autònomes que han registrat més vendes en el que portem de 2018.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb