Almenys 30 persones han mort a causa d’un atac aeri efectuat aquest dimecres sobre un hotel de la capital del Iemen, Sanà, segons han informat els rebels houthis, que controlen la ciutat.

De moment es desconeix l’autoria del bombardeig. No obstant això, la coalició internacional que lidera l’Aràbia Saudita controla l’espai aeri del Iemen. A més, els Estats Units ha realitzat atacs amb dron contra objectius terroristes.

El Iemen sofreix des de fa dos anys una guerra que enfronta el Govern d’Abd Rabbuh Mansur Hadi, que té el suport de la coalició internacional, i els rebels houthis, que defensen l’Iran i les forces lleials a l’expresident iemenita Ali Abdullah Saleh.

El conflicte armat ha deslligat una crisi humanitària sense precedents en la qual ja era la nació més pobra del Golfo. El 80 per cent de la població iemenita té necessitats humanitàries urgents, d’acord amb les dades de Nacions Unides.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]