La Generalitat de Catalunya adapta els horaris després que Sánchez accepti que n’hi hagi

Les franges horàries no s'aplicaran en municipis de menys de 5.000 habitants

VilaWeb
Redacció
30.04.2020 - 20:35
Actualització: 30.04.2020 - 22:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha desgranat les condicions de relaxament del confinament que es posaran en marxa a l’estat a partir de dissabte 2 de maig, quan per primera vegada podran sortir al carrer –a més dels menors de 14 anys– els adults que facin exercici físic individual, els avis i els adults per parelles.

Segons les instruccions del govern espanyol, els adults podran fer un únic passeig i a un màxim d’un quilòmetre de distància entre les 06.00 i 10.00 i entre les 20.00 i les 23.00. Els que facin esport podran circular en solitari a les mateixes hores per tot el terme del municipi on resideixen una única vegada al dia. Els avis i persones dependents tenen una franja de 10.00 a 11.00 i de 19.00 a 20.00. Els passejos dels nens es restringeixen ara a la franja d’entre les 12.00 i les 19.00. Aquestes franges no s’apliquen als municipis de menys de 5.000 habitants.

La Generalitat de Catalunya va proposar un pla específic per a fer aquestes mateixes activitats seguint unes franges horàries. Una volta el govern espanyol ha acceptat que hi hagi horaris definits i els hagi anunciat, el Departament de Salut ha modificat el seu pla inicial i ha difós aquestes franges.

El govern espanyol també permetrà a partir de dissabte les activitats no professionals de cura d’horts. Els desplaçaments podran ser dins del mateix terme municipal o a una localitat adjacent. Hi haurà excepcions en aquesta limitació geogràfica quan es tracti d’horts d’autoconsum o quan l’activitat impliqui tenir cura d’animals. Els treballs a l’hort s’hauran de fer individualment i només es permetrà fer-ho acompanyat si és amb menors o persones amb discapacitat.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes