El president de la República ha fet marxa enrere en el seu intent de canviar la constitució per introduir-hi la pèrdua de la nacionalitat dels acusats de delictes de terrorisme. Després d’haver constatat la manca de suports François Hollande ha fet una intervenció curta de cinc minuts en la qual ha anunciat que retirava aquest projecte, presentat amb tota solemnitat hores després dels atemptats de París.

La proposta de reforma segueix ara mateix la tramitació parlamentària però després d’aquest anunci el seu final és evident. Per aprovar-la el president de la República hauria de convocar el congrés, facultat que li correspon a ell i que és evident que no exercirà.

No és clar què passarà amb l’altre canvi constitucional que es preveia, consistent bàsicament en l’allargament indefinit de l’estat d’excepció. Si no entra a la constitució el més segur és que caldrà renovar-lo de forma periòdica.

Aquest és el segon cop polític en pocs dies per a François Hollande i Manuel Valls, després de la presentació d’una nova versió de la Llei Treball, el passat dia catorze

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb