Hèctor López Bofill, jurista i professor de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, declararà avui a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. És acusat de tres presumptes delictes: injúries contra l’autoritat, amenaces a un col·lectiu professional i amenaces als drets fonamentals per haver publicat unes opinions personals en una sèrie de piulets.

López Bofill va explicar en una entrevista a VilaWeb que havia rebut la citació el dilluns 24 d’abril i que havia pogut consultar l’expedient del cas. Segons ell, hi ha una unitat de la policia espanyola destinada a seguir les opinions polítiques dels independentistes.

En la mateixa entrevista, va explicar que estava sorprès per la citació i que esperava que l’absolguessin, malgrat que tem que hi hagi la intenció de processar-lo i condemnar-lo.

L’estratègia de defensa consistirà a admetre la responsabilitat dels piulets i explicar-ne el contingut, atès que l’acusat entén que només va expressar una opinió i que les amenaces que li imputen no són creïbles, perquè no té mitjans per a dur-les a terme.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.