Fotografia: Mercat Medieval de Guimerà

Guimerà organitza, avui i demà, el 23è Mercat Medieval. És una de les fires medievals més importants de Ponent, en què els carrers d’aquest petit poble de l’Urgell es vesteixen amb un centenar de paradetes amb productes propis de l’Edat Mitjana.

Una quinzena d’artesans faran demostracions dels oficis de l’època, com ara la forja, els picapedrers i els treballs sobre pergamí, entre altres tasques. A més, hi haurà cercaviles, jocs medievals per als infants i espectacles teatrals. El més important serà Les últimes foscors, una obra sobre com es vivia a Guimerà durant els últims anys de l’Edat Mitjana, ambdós dies a dos quarts d’onze del vespre al llit del riu.

Així mateix, els visitants podran gaudir de l’exposició Marbling and Paste Art, fruit de l’experiència artística tradicional i experimental de Berta Santos Pinet,  a la plaça Major del poble. Guimerà aprofita el seu Mercat Medieval per a promocionar el municipi i reivindicar la història del poble. De fet, és catalogat Bé Cultural d’Interès Nacional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]