L’entrenador de futbol Josep Guardiola ha revelat al diari anglès Mirror que va témer ser empresonat a causa del seu activisme independentista, tal com els va passar a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El diari l’ha entrevistat amb motiu del partit entre el seu equip, el Manchester City, i l’altre gran equip de la ciutat, el Manchester United, que entrena José Mourinho.

‘La cosa que m’enutja és que aquestes persones són a la presó de fa un any, acusades d’una cosa que no van fer. Si ells són a la presó, també hi podria ser jo’, diu Guardiola. A més, explica que Sànchez i Cuixart no eren polítics i que tan sols van expressar la seva opinió. ‘És per aquest que porto el llaç de suport’, diu.

Guardiola va ser sancionat per la federació de futbol anglesa perquè duia el llaç durant els partits. ‘Ho accepto, però puc dur-lo durant les conferències de premsa i és per això que el duc ara’, diu. I diu al periodista que li agradaria que ell el portés si també ‘fos empresonat injustament’. ‘Sempre el porto, tret que me’l descuidi o me’l deixi a la butxaca, rebla.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb