L’entrenador de futbol Josep Guardiola ha revelat al diari anglès Mirror que va témer ser empresonat a causa del seu activisme independentista, tal com els va passar a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El diari l’ha entrevistat amb motiu del partit entre el seu equip, el Manchester City, i l’altre gran equip de la ciutat, el Manchester United, que entrena José Mourinho.

‘La cosa que m’enutja és que aquestes persones són a la presó de fa un any, acusades d’una cosa que no van fer. Si ells són a la presó, també hi podria ser jo’, diu Guardiola. A més, explica que Sànchez i Cuixart no eren polítics i que tan sols van expressar la seva opinió. ‘És per aquest que porto el llaç de suport’, diu.

Guardiola va ser sancionat per la federació de futbol anglesa perquè duia el llaç durant els partits. ‘Ho accepto, però puc dur-lo durant les conferències de premsa i és per això que el duc ara’, diu. I diu al periodista que li agradaria que ell el portés si també ‘fos empresonat injustament’. ‘Sempre el porto, tret que me’l descuidi o me’l deixi a la butxaca, rebla.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb