Grècia rep 7.700 milions del tercer tram del seu tercer rescat

Un total de 6.900 milions d'euros han estat dipositats en el compte separat que es destina a fer front al servei del deute del país hel·lè

VilaWeb
Europa Press
10.07.2017 - 17:51
Actualització: 10.07.2017 - 19:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Mecanisme Europeu d’Estabilitat ha efectuat el desemborsament dels primers 7.700 milions d’euros corresponents als 8.500 milions del tercer tram del tercer rescat del país, segons ha confirmat la institució. Dels diners rebuts per Atenes, un total de 6.900 milions d’euros han estat dipositats en el compte separat que es destina a fer front al servei del deute del país hel·lè, mentre que els 800 milions restants es dedicaran a fer front a endarreriments.

Els altres 800 milions del tercer tram del rescat es desemborsaran per a endarreriments ‘després de l’1 de setembre, amb la condició que a Grècia hi hagi un progrés significatiu utilitzant els seus propis recursos en la liquidació de pagaments pendents, així com el finançament del desemborsament aprovat’ aquest divendres. És a dir, el seu desemborsament encara haurà de ser aprovat com a tal per la Junta de Governadors del fons de rescat europeu.

Els ministres d’Economia i Finances de l’eurozona (Eurogrup) van acordar el passat 15 de juny un acord per desbloquejar el tram de 8.500 milions d’euros per a Grècia, però van deixar pendent de concretar una major claredat sobre les mesures per alleujar el deute hel·lè que convenci de forma definitiva al Fons Monetari Internacional (FMI) per participar al programa.

L’FMI podria aportar fins el 2.000 milions de dòlars, encara que dependrà dels detalls de la reestructuració de deute que s’efectuarà en finalitzar el programa, el 2018, que els socis de l’euro defineixin. Amb el desemborsament aprovat aquest divendres, el fons de rescat europeu cobrirà 39.400 milions dels fins el 86.000 milions d’euros acordats en el marc de l’últim rescat a Grècia.

El fons de rescat i el seu antecessor temporal, la Facilitat Europa d’Estabilitat Financera han desemborsat fins avui 181.200 milions per a Grècia, inclòs els nous fons aprovats aquest dilluns, la qual cosa els converteix en creditor més gran del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes