La ministra espanyola d’Educació, Isabel Celaá, ha explicat que el govern espanyol treballa en ‘diverses possibilitats’ per als pares que s’hagin de quedar a casa amb fills en aïllament pel coronavirus, com un ‘permís retribuït’ o bé una baixa. Celaá ha dit que ‘això encara està sense tancar’ i depèn dels ministeris de Treball i Sanitat, però que ‘són fórmules que cal articular’. Dilluns, el president de la Generalitat, Quim Torra, va exigir al govern espanyol un subsidi de conciliació familiar i va dir que, si no ho feien, la Generalitat s’endeutaria per a oferir ella mateixa l’ajut. Celaá també ha dit que a la reunió de demà amb les comunitats autònomes i el ministeri de Sanitat volen ‘ajustar algunes qüestions’ com pot ser ‘l’ús més o menys generalitzat de màscares’ a les escoles. ‘Es pot plantejar un ús més generalitzat en l’àmbit escolar a partir dels sis anys’, ha dit en una entrevista a la Cadena SER.

També ‘tancaran’ com s’ha de fer la presa de temperatura dels alumnes -si a l’entrada al centre escolar, dins l’aula o que la facin els pares i es responsabilitzin que els envien sense símptomes-. ‘Ho estudiarem’ perquè hi ha comunitats que consideren que fer-ho a l’entrada pot generar cues, ha apuntat. Celaá ha dit que l’apertura és ‘innegociable’ i ha negat que vagin tard en la planificació.

Sobre les ‘diverses possibilitats’ que estudien per als pares, ha dit: ‘Estem treballant en diverses possibilitats, una un permís retribuït que ja es va utilitzar al principi de la pandèmia, i l’altra pot ser una baixa per haver de cuidar un nen en quarantena’, ha explicat. A l’inici de la pandèmia, el ministre espanyol de Seguretat Social, José Luis Escrivá, va anunciar una prestació per als pares durant el tancament de les aules que no es va arribar a concretar.

La ministra espanyola d’Educació ha defensat prioritzar la presencialitat, sobretot a infantil i primària. ‘Les escoles han d’estar obertes’, ha afirmat, i ‘no només al setembre’ sinó tot el curs, a no ser que hi hagi una ‘decisió sanitària de rang superior’. Celaá ha afirmat que s’està planificant des d’abans de l’estiu. Ha dit que no entén els dubtes sobre la tornada a l’escola i ha dit que ‘no s’ajusta a la realitat’, ja que ‘totes les comunitats autònomes i els centres escolars han estat treballant amb gran esforç’ des del juny per adaptar les aules. En aquest sentit, la ministra espanyola d’Educació ha recordat que van pactar documents amb les autonomies que són vigents i ‘s’ajustaran’ a la situació actual de rebrots.

La ministra espanyola d’Educació ha evitat entrar en la polèmica per la crítica a la seva ‘manca de lideratge’ que va difondre Unides Podem després de la reunió del Consell de Ministres. ‘Mai ho he sentit mai de ningú de Podem’, ha dit, i ha afirmat que ‘no es distraurà’ amb aquesta qüestió. ‘El govern treballa en una mateixa direcció’, ha dit.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.