Gmail fa quinze anys i afegeix la possibilitat de programar correus perquè s’enviïn més tard

També anuncia la possibilitat d'introduir respostes intel·ligents de Smart Compose

VilaWeb
Europa Press
01.04.2019 - 18:06
Actualització: 01.04.2019 - 20:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui, la plataforma de correu electrònic Gmail ha complert quinze anys d’ençà del seu llançament per part de Google, i la companyia ha anunciat noves característiques com la possibilitat de programar l’enviament de correus per més tard i la introducció de les respostes intel·ligents de Smart Compose.

El passat primer d’abril del 2004, coincidint amb l’April Fool’s Day, el dia dels innocents als països anglosaxons, Google va presentar la seva plataforma de correu electrònic Gmail, el primer membre del seu catàleg d’eines G Suite, perquè fins al moment l’únic servei de la companyia era el seu cercador homònim.

En la presentació, Gmail oferia un gigabyte d’espai d’emmagatzematge gratuït, més que la resta de serveis de correu electrònic, així com funcions basades en el cercador de Google, en un mercat dominat per Yahoo i Hotmail de Microsoft, el predecessor de l’actual Outlook.

En l’actualitat, Gmail, integrat en la suite de Google, compta amb 15GB d’espai d’emmagatzematge gratuït, ampliable en els seus serveis de pagament per a empreses. El passat mes d’octubre, Google va anunciar que Gmail havia superat els 1.500 milions d’usuaris a tot el món.

Smart compose

Juntament amb la celebració dels quinze anys de Gmail, Google ha anunciat també en un comunicat avui les seves novetats per al seu servei de correu electrònic, entre les quals destaca la introducció de l’espanyol en els suggeriments de respostes a correus automàtiques de Smart Compose a través de l’app de Gmail per a mòbils Android.

Aquest servei, que segons la companyia estalvia als usuaris l’escriptura de mil milions de caràcters cada setmana, ja es troba disponible en quatre llengües europees: francès, castellà italià i portuguès. De moment estan disponibles per Android, i arribaran aviat també a iOS.

Així mateix, Smart Compose adquireix també altres novetats, introduint la capacitat d’adaptar-se a l’estil d’escriptura de cada usuari per a les salutacions i suggerint també un assumpte per als correus basant-se en el seu contingut.

A més, Gmail ha rebut també una nova funció mitjançant la qual permet escriure un correu electrònic i programar el seu enviament per més tard, seleccionant una data posterior.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes