El ple del Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració amb la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a la cessió de l’explotació del conjunt documental de l’arxiu audiovisual de l’extinta Radiotelevisió Valenciana.

Aquest acord permetrà a l’ens l’ús propi, difusió i explotació d’aquests fons documentals de Canal 9 en l’actual radiotelevisió pública, À Punt. El govern valencià es reserva el dret d’ús dels fons cedits, mentre la CVMC els destinarà a la prestació del servei públic audiovisual. Aquesta cessió s’efectua de manera gratuïta, amb caràcter immediat i amb quatre anys de durada ampliables a altres quatre.

Per al seguiment es constituirà una comissió mixta integrada pel titular de la secretaria de Comunicació, la qual ocuparà la presidència, i algú que presti els seus serveis en la presidència de la Generalitat, mentre que per part de la CVMC estarà formada pel president de la corporació i per un altre treballador de l’àrea. Aquesta secretaria és l’òrgan competent en matèria audiovisual, fins a la posada en funcionament del Consell de l’Audiovisual, com estableix la Llei 10/2018. Ja l’any 2006 es va establir la creació de l’arxiu audiovisual del País Valencià per a coordinar els arxius i els fons audiovisuals.

Encara que no està constituït el Consell de l’Audiovisual, el govern valencià veu necessari cedir l’explotació del conjunt documental de l’extinta Radiotelevisió Valenciana a qui ho usa amb caràcter primordial, a més de permetre-li la seva explotació per a satisfer les necessitats socials i els objectius de la legislació.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.