La Generalitat autoritza la cessió dels fons de Canal 9 a À Punt

  • La cessió s’efectua de manera gratuïta, amb caràcter immediat i amb quatre anys de durada

VilaWeb
Europa Press
26.02.2021 - 16:46

El ple del Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració amb la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a la cessió de l’explotació del conjunt documental de l’arxiu audiovisual de l’extinta Radiotelevisió Valenciana.

Aquest acord permetrà a l’ens l’ús propi, difusió i explotació d’aquests fons documentals de Canal 9 en l’actual radiotelevisió pública, À Punt. El govern valencià es reserva el dret d’ús dels fons cedits, mentre la CVMC els destinarà a la prestació del servei públic audiovisual. Aquesta cessió s’efectua de manera gratuïta, amb caràcter immediat i amb quatre anys de durada ampliables a altres quatre.

Per al seguiment es constituirà una comissió mixta integrada pel titular de la secretaria de Comunicació, la qual ocuparà la presidència, i algú que presti els seus serveis en la presidència de la Generalitat, mentre que per part de la CVMC estarà formada pel president de la corporació i per un altre treballador de l’àrea. Aquesta secretaria és l’òrgan competent en matèria audiovisual, fins a la posada en funcionament del Consell de l’Audiovisual, com estableix la Llei 10/2018. Ja l’any 2006 es va establir la creació de l’arxiu audiovisual del País Valencià per a coordinar els arxius i els fons audiovisuals.

Encara que no està constituït el Consell de l’Audiovisual, el govern valencià veu necessari cedir l’explotació del conjunt documental de l’extinta Radiotelevisió Valenciana a qui ho usa amb caràcter primordial, a més de permetre-li la seva explotació per a satisfer les necessitats socials i els objectius de la legislació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any