Gas Natural, ara Naturgy, haurà de pagar gairebé 14 milions d’euros a l’Ajuntament de Barcelona per no haver abonat l’ICIO, l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, per la construcció de la Central Tèrmica de Cicle Combinat al port l’any 2011, segons informa el consistori.

El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després de no admetre a tràmit el recurs de la companyia que ja va ser desestimat pel TSJC que va dictaminar la sentència ara ratificada pel Suprem. Gas Natural també haurà d’abonar els interessos corresponents de demora i les despeses processals. L’impost sobre construccions, instal·lacions i obres és un tribut de caràcter local que forma part del d’impostos potestatius que preveu la Llei d’hisendes locals. L’empresa ha dit que recorrerà la sentència.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.