Ingredients per a la crema:
1 litre de llet
4 rovells d’ou
6 cullerades soperes de sucre
1 cullerada sopera de maicena
1 sobre de Potax o Royal per espessir (o una mica més de maicena)
1 pela de llimona
opcional una mica de canyella

Elaboració de la crema:
En un cassó posem la llet, els rovells, el sucre, la maicena i la llimona. Ho batem tot junt. El Potax s’afegirà després, desfet amb una mica de llet, quan la llet amb els altres ingredients ja sigui calenta. Quan la crema arrenqui el bull, de seguida la retirarem del foc. Si va gaire espessa, hi afegirem una mica de llet. La deixarem refredar, però l’anirem remenant, perquè no faci crosta al cim.

La dificultat d’aquestes postres és la crema, explica la senyora Lluïsa, que ha de quedar prou espessa per farcir les galetes. Aclarir-la una mica és fàcil, però si la crema queda massa líquida, no servirà i és molt difícil d’arreglar. Però és a base de pràctica que trobarem el fer.

Elaboració de les galetes:
Quan la crema sigui freda, agafem una galeta maria i a la banda que és plana hi col·loquem una cullera de postres de crema. Tapem la crema amb una altra galeta, que quedi com un entrepà. El procés es repetirà tantes vegades com galetes farcides vulguem fer.

Un cop farcides les galetes, batem tres ous en un plat. Hi posem les galetes muntades a dintre, que quedin mullades per totes dues bandes. I les reservem en un plat.

Agafem una paella i hi posem oli de gira-sol abundant. Quan l’oli sigui ben calent, col·loquem les galetes farcides a la paella, totes les que hi càpiguen. Quan tenim la darrera col·locada, comencem a tombar la primera que hem posat a la paella i les altres per ordre de col·locació. I un cop tombades totes, ja podem anar retirant les galetes, també per ordre, de la primera a la darrera. Les col·loquem en una plata amb un paper absorbent.

Un cop fredes, les galetes es col·loquen ben col·locades en una plata i s’hi espolsa amb sucre llustre per sobre, ajudats d’un tamís.

Galetes farcides de crema.
Galetes farcides de crema
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.