Institut Universitari Dexeus de Barcelona

La Fundació Dexeus Mujer ha reconstruït el clítoris a 97 víctimes d’ablació des del 2007. L’impulsor d’aquest programa social és el doctor Pere Barri, pioner en aquest tipus d’operació.

El perfil és una jove d’origen africà, de 27 anys de mitjana, que va néixer a l’estat espanyol o viu aquí des de la seva infància o adolescència i un 65% de les dones operades viuen a Catalunya. Demà es commemora el Dia Internacional de Tolerància Zero contra la Mutilació Genial Femenina.

La intervenció dura uns 45 minuts i el seu objectiu és restituir anatòmicament el clítoris i altres òrgans afectats, així com recuperar el seu aspecte i capacitat sensitiva. S’aconsegueix en més del 75% dels casos, així com s’ofereix també atenció psicològica.

De les 97 dones intervingudes, un 25% ha nascut a l’estat espanyol, un 22% és del Senegal, un 11% de Mali i un 10% de Gàmbia. La resta són d’altres països africans com Costa de Marfil, Guinea-Bissau, Nigèria, Burkina Faso, Etiòpia, Egipte, Ghana i Kenia.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb