La presidenta del govern, Francina Armengol, ha estat ratificada avui com a secretària general del PSIB en el tretzè congrés del partit. La presidència de l’executiva, que ha obtingut el 85% dels suports amb 195 vots favorables dels 228 vàlids, l’exercirà Bel Oliver.

En el seu discurs, Armengol ha assegurat que els socialistes vertebren l’esquerra i que són l’esquerra responsable i del futur. Ha reivindicat l’obertura del PSIB als processos de primàries i els guanys en transparència i participació i ha afegit que la transparència també ha arribat al govern de les Illes. ‘Podem dir sense complexos que l’esquerra gestiona molt bé els recursos públics’, ha destacat.

‘Estam reconstruint el nostre petit país de quatre anys de passes enrere i de retallades’, ha dit quan ha reivindicat l’acció del seu govern. Ha afirmat: ‘S’han acabat les retallades, hi ha més professionals sanitaris i educatius, estam reduint llistes d’espera, estam recuperant drets perduts, tenim una renda social, lluitam contra la precarietat laboral i hem pujat el llistó ètic mentre altres el baixen als seus congressos.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb