La ministra de Salut francesa, Agnès Buzyn, ha confirmat els dos primers casos de coronavirus a Europa. En una conferència de premsa, ha explicat que una de les persones es troba hospitalitada a Bordèu, mentre que l’altre cas és a París.

Vint milions de persones confinades a la Xina: què en sabem, del nou coronavirus? 

Posteriorment s’ha confirmat un tercer cas, relacionat amb un dels dos primers i hospitalitzat també a París. Les tres persones havien viatjat a la Xina. Avui s’han descartat dos possibles casos a l’estat espanyol, dues persones procedents de la província xinesa de Wuhan, on s’ha iniciat l’epidèmia.

De moment, el coronavirus ha produit vint-i-cinc morts a la Xina i 830 casos. S’han confirmat casos a Hong Kong, Singapur, Macau, Tailàndia, Nepal, Taiwan, Vietnam, els Estats Units, el Japó i Corea del Sud. Avui mateix s’han analitzat tres casos a l’estat espanyol, que han estat negatius, i el Regne Unit també està comprovant el cas de quatre persones.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb