Avui fa set mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van entrar a la presó de Soto del Real, a Madrid. Un fet que l’ANC i Òmnium aprofiten per continuar ‘denunciant la injustícia’ amb concentracions a la plaça de la Catedral de Barcelona i arreu del Principat. A la de Barcelona, s’hi ha destacat la presència de Quim Torra. És la primera manifestació a què assisteix com a president de la Generalitat.

A Barcelona, l’actriu Marta Millà s’ha encarregat de començar l’acte. Tot seguit, Jordi Pessarrodona, encausat per un suposat delicte d’odi per haver-se posat un nas de pallasso en una mobilització pacífica, també hi ha intervingut amb un parlament. Així mateix, han parlat més afectats per la repressió, com ara Roger Espanyol, que va perdre la visió d’un ull arran de l’actuació violenta de la policia el primer d’octubre, i Jordi Perelló, el mecànic de Reus acusat de delicte d’odi per haver-se negat a reparar el cotxe d’un agent de la Guàrdia Civil.

També hi havia representants dels sindicats, com ara Esther Rocabayera, de la Intersindical-CSC, i la presidenta i el vice-president de l’Assemblea i d’Òmnium, Elisenda Paluzie i Marcel Mauri.

 

També s’han convocat concentracions a ciutats com Girona o Tarragona:

La setmana passada el magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena va desestimar els seus recursos –i els dels altres 21 dirigents independentistes– contra la interlocutòria de processament que ell mateix havia dictat el 21 de març, en què va detallar els indicis del delicte de rebel·lió. L’instructor va reafirmar que hi havia hagut violència, requisit de la rebel·lió, tot i que va obrir la porta, per primera vegada, a acusar-los pel delicte de conspiració per a la rebel·lió o sedició.

Sigui quina sigui l’acusació, Cuixart va dir en una carta enviada a ‘El món a RAC1’ que veu el judici oral com una ‘oportunitat internacional única’ i va garantir: ‘No la desaprofitarem.’ En la missiva, també animava a preparar-se per donar el millor de cadascú ‘individualment i col·lectivament’ i afirmava que se sentia fort.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]