La plataforma Fora el Borbó de les Universitats Catalanes ha imprès ja les paperetes per a les consultes populars que es faran dimarts vinent a la Universitat de Barcelona i a la Pompeu Fabra sobre la monarquia espanyola. És una pregunta arbre. La primera interpel·la el votant sobre si cal abolir la monarquia i instaurar la república. En cas afirmatiu, es demana si s’està a favor de l’obertura de processos constituents per a decidir com ha de ser la república.

Altres universitats dels Països Catalans també hi participen, com ara la Universitat de d’Alacant, la Miguel Hernández, la Jaume I, la de València, la Politècnica de València i la de les Illes Balears.

Avui mateix, el PP de la Comunitat de Madrid ha amenaçat amb accions legals contra els organitzadors que utilitzin espais públics per a fer les consultes, que es fan en diversos municipis de la regió.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb